You are currently viewing Købsguide: Hvilken kaffemaskine skal jeg vælge?

Købsguide: Hvilken kaffemaskine skal jeg vælge?

En kaffemaskine er ikke bare en kaffemaskine. Du kan få mange forskellige modeller, og de kan lave vidt forskellige typer af kaffe. Hvis du godt kan lide espresso, så skal du ikke vælge en almindelig kaffemaskine, men derimod en espressomaskine. Er du på bar bund, når det kommer til valg af kaffemaskine, så bør du læse med her, hvor du får en række gode råd.

Hvilken type kaffe vil du gerne kunne lave?

Der findes mange forskellige typer af kaffemaskiner, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige. Du skal derfor starte med at overveje, hvilken type kaffe du skal kunne lave. Hvis du udelukkende drikker filterkaffe, så kan du i princippet nøjes med den billigste kaffemaskine, du kan finde, da de fleste brygger ganske fornuftig filterkaffe.

Er du derimod på udkig efter en kaffemaskine, som kan brygge andre former for kaffedrikke – eksempelvis cremede kaffevarianter med mælk som café latte og mocca, så bør du i stedet vælge en espressomaskine med mælkeskummer. Er du på udkig efter en kaffemaskine til kontoret, så kan du tage et kig på denne side.

Pointen er, at du skal starte med at overveje, hvilken type kaffe du gerne vil drikke. Det kan formentlig lede dig i retning af, hvilken maskine du skal vælge. Det stopper dog ikke her, for der findes mange forskellige typer af de enkelte modeller. Espressomaskiner fås eksempelvis både som manuelle, semi-automatiske, automatiske og fuldautomatiske.

Hvad skal du overveje, når du skal købe en kaffemaskine?

Når du skal investere i en kaffemaskine, er der en række faktorer, som bør være med i dine overvejelser. Eksempelvis om du skal bruge den professionelt eller udelukkende til hjemmebrug. Skal du bruge kaffemaskinen professionelt, er der flere personer, som skal bruge den på daglig basis, og det stiller krav til kaffemaskinens kapacitet og størrelse.

Herudover skal du overveje, hvilke funktioner kaffemaskinen skal have. Du kan eksempelvis få kaffemaskiner med automatisk timer, mælkeskummer, kværn og bønnebeholder samt mange andre funktioner. Jo flere funktioner, kaffemaskinen skal have, desto højere bliver prisen dog også.

Kaffemaskiner kan være ret dyre, men du kan også få billigere mærker. Derfor er det også en god idé at overveje, hvilket mærke kaffemaskinen skal være fra. Overvej eksempelvis at læse anmeldelser og sammenligne priser på de enkelte modeller og mærker, så du kan få et indtryk af, hvilke mærker der giver god værdi for pengene.

Ønsker du at forkæle en kaffeelsker du holder af med en ny kaffemaskine, så håber vi at du fandt inspiration id enne artikel. Alternativt kan du give en kaffejulekalender i stedet.