You are currently viewing Købsguide: Sådan vælger du den rigtige kaffekværn

Købsguide: Sådan vælger du den rigtige kaffekværn

En kaffekværn er mindst lige så vigtig som bønnerne og selve espressomaskinen. Hvis du vil have det maksimale ud af dine kaffebønner, er det essentielt, at du vælger en god kaffekværn. Bliv klogere på, hvordan du vælger den rigtige kaffekværn, her.

Hvis du vil have det absolut bedste resultat, når du skal brygge kaffe, bør du ikke købe formalet kaffe. I stedet bør du købe hele kaffebønner, som du selv kværner, så de opnår den helt rigtige grovhed – og samtidig bevarer alle de lækre aromaer og næringsstoffer.

Der findes mange forskellige kaffekværne på markedet, men først og fremmest skal du spørge dig selv, hvilken kaffe du skal brygge med kaffebønnerne. Hvis du planlægger at brygge espresso, bør du vælge en kaffekværn, som kan kværne bønnerne helt fint.

Skal du vælge en manuel eller elektrisk kaffekværn?

Der er stor forskel på, om du vælger en manuel eller elektrisk kaffekværn. Hvis du vil have den billigste model, som samtidig holder i længst tid, kan du med fordel vælge en manuel kaffekværn. Den kan også være et bedre valg, hvis du ønsker en autentisk oplevelse, når du skal brygge kaffe.

Til gengæld er den ikke noget godt valg, hvis du vil have mange forskellige indstillingsmuligheder samt et ensartet resultat hver gang. Her er en elektrisk kaffekværn et langt bedre valg, da den klarer det hele for dig – du skal blot sørge for at indstille den.

Den elektriske kaffekværn er derfor bedst, hvis du skal bruge kaffebønnerne til forskellige espressodrikke såsom americano, macchiato eller café latte. Det er nemmere at opnå et godt resultat, og så tager det ikke lige så lang tid som med en manuel kaffekværn.

Skal jeg vælge stålblade eller keramiske blade?

De fleste manuelle kaffekværne har keramiske blade, mens de fleste elektriske kaffekværne har stålblade. Det kan være en god idé at vælge en kaffekværn med keramiske blade, hvis du ønsker det mest aromatiske resultat. De keramiske blade bliver ikke ophedet, når de roterer, hvilket sikrer, at bønnerne bevarer deres aroma. Før du investerer i en kaffekværn, kan det være en god idé at læse en kaffekværn test eller flere. Det giver dig mulighed for at se, hvilke modeller der har klaret sig bedst i test, og på den måde får du lettere ved at vælge den helt rigtige kaffekværn, der imødekommer lige netop dit behov.

Forkæl en kaffeelsker med udstyr og god kaffe

Der findes mange kaffedrikkere i verden og derfor kan du altid finde udstyr eller god kaffe som kan gives som gave til en person der elsker kaffe. Du kan endda lade kaffeentusiasten hygge sig med en julekalender med kaffe i december måned.